Crap pe pat de cartofi şi sos Bechamel

crap pe pat de cartofi si sos bechamel jpeg

Am pregăti pentru voi un delicios crap pe pat de cartofi şi sos Bechamel care poate fi vedeta unui meniu în familie şi nu neapărat numai la ocazii speciale. dacă vrei să-i impresionezi pe cei dragi, încearcă această reţetă.

Crap pe pat de cartofi şi sos Bechamel - Ingrediente (4 porţii)

500 g crap 2 cartofi mari rozmarin uscat şi mărunţit 100 ml apă ulei sare piper 2 cepe

Pentru sosul Bechamel

1 ceapă potrivită

½ lingură ulei

2 linguri unt

25 g făină

300 ml lapte

100 ml smântână

100 g brânză rasă

sare

piper

Pentru decor

cuişoare

tije de cimbru

1 ceapă potrivită

Crap pe pat de cartofi şi sos Bechamel - Mod de preparare

Cureţi cartofii de coajă şi îi speli. Procedezi la fel cu ceapa. Tai felii cartofii şi îi pui într-o tavă termorezistentă. Adaugi şi ceapa întreagă. Torni ulei, rozmarin, sare şi piper după gust şi amesteci bine.

Pui apă şi coci cartofii cu ceapa întreagă la cuptor până se rumenesc uşor.Pentru sosul Bechamel, tai ceapa mărunt şi o căleşti într-un amestec de unt cu ulei. Adaugi făina, amesteci, torni laptele, smântâna şi amesteci continuu. Condimentezi cu sare, piper după gust (ţine cont de faptul că vei adăuga brânza rasă) şi fierbi aproximativ 10 minute. Încorporezi brânza rasă şi dai deoparte.

Cureţi peştele, îl speli şi-l laşi la scurs. Îl ungi cu ulei şi presari rozmarin mărunţit. Scoţi tava cu cartofi de la cuptor şi aşezi aici peştele. Torni sosul bechamel şi introduci vasul la cuptor încă 20 de minute. În momentul servirii, ornezi peştele cu tije de cimbru şi decorezi ceapa cu cuişoare.