Un desert uşor şi savuros, potrivit după perioada îmbelşugată de Sărbători. 

Dificultate mică/Preparare: 30'/4 pahare

Ingrediente:

300 g iaurt

300 ml smântână pentru frişcă

1 foaie gelatină

100 g zahăr

400 g căpşuni

1 lime

Mod de preparare:

Gelatina o înmoi în apă 10 minute, apoi o storci, o pui într-o cratiţă, adaugi 2 linguri de apă şi o aşezi la foc mic, până se topeşte. Ai mare grijă ca gelatina să nu fiarbă, altfel nu se mai întăreşte crema! Gelatina o laşi deoparte la răcit.

Baţi smântâna împreună cu zahărul până devine cremoasă, o amesteci cu iaurtul, apoi adaugi gelatina.

Speli căpşunile, le cureţi de codiţe şi le feliezi. Pui, în vasele tale preferate, un strat de cremă, câteva căpşuni şi iar cremă. Decorezi desertul cu căpşuni, felii de lime şi-l dai la frigider 4 ore înainte de a-l servi.

FOTO: PROFIMEDIA

Loading...
Evaluează articolul