Te poţi bucura de un desert delicios şi rapid cu fructele verii, crema de iaurt cu caise. Încearc-o şi tu!

Ingrediente pentru cremă de iaurt cu caise

500 ml iaurt
2 esenţe de vanilie
3 linguri zahăr
1 borcan mare de compot de caise
2 pliculeţe gelatină
frunze de mentă pentru decor

Mod de preparare cremă de iaurt cu caise

Baţi iaurtul cu zahărul, cu un plic de gelatină înmuiată în prealabil, cu o esenţă de vanilie şi îl dai la rece. Cureţi caisele de coajă şi le mixezi. Pui gelatina rămasă la înmuiat în zeama de compot pentru circa 15 minute, o dizolvi pe foc, o laşi la răcit şi o amesteci cu piureul de caise şi o esenţă de vanilie. În pahare mai mari sau în cupe aşezi un strat de iaurt, unul de piu­re, iaurt şi iar piure. Poţi să aşezi straturile cum doreşti. Ornezi cu felii de cai­se, iaurt, frunze de mentă şi dai la rece înainte să-l serveşti.

Loading...