Dacă în copilărie obişnuiai să mănânci şniţel şi ţi-e dor de gustul acesta îţi recomandăm şniţelul vienez, care se prepară numai din carne de viţel şi care se pregătesc cu uşurinţă.

Ingrediente necesare:


- o jumătate de cană de făină
- două ouă mari, bătute ca pentru omletă
- o lingură de zeamă de lămâie
- o lingură de smântână
- o cană de pesmet
- şase cotlete de viţel, bătute cu ciolanul
- ulei de floarea soarelui
- sare şi piper, după gust
- felii de lămâie.

Mod de preparare:

Într-o farfurie mare pune ouăle bătute, zeama de lămâie şi smântâna, după care amestecă bine, iar în alte două farfurii pune făina şi pesmetul.

Condimentează cu sare şi piper cotletele, după care trece fiecare bucată prin făină, apoi prin ouă, iar la final prin pesmet, presând bine, pentru ca învelişul să fie uniform.

Lasă-le să se usuce timp e câteva minute, iar între timp încinge uleiul într-o tigaie. Adaugă şniţelele şi prăjeşte-le până capătă o culoare aiurie.

Serveşte şniţelele imediat sau ţine-le la cald, în cuptor.

Poftă bună! 

Loading...