Nu ştii micile secrete ale reţetei şi nu ştii cum să faci cei mai buni colţunaşi cu nuci? Nu-i nimic! Afli de la noi mici ponturi. Cerne întotdeauna făina când prepari prăjituri. În acest fel vei evita neplăcutele cocoloaşe care se formează în făină. Nucile nu le măcina, ci pune-le într-un prosop curat şi zdrobeşte-le cu un sucitor.

Cum să faci cei mai buni colţunaşi cu nuci - Ingrediente

Pentru aluat
6 gălbenuşuri
3 ouă întregi
200 g zahăr
1 pahar ulei
50 g rom
2 pliculeţe zahăr vanilat
făină cât cuprinde

Pentru umplutură
400 g miez de nucă tăiat cu cuţitul
250 g miere

Cum să faci cei mai buni colţunaşi cu nuci - Mod de preparare

Pentru aluat, freci gălbenuşurile şi ouăle cu zahărul până când devin o spumă. Pui făina în ploaie, amesteci, adaugi romul şi zahărul vanilat, torni uleiul în fir subţire şi amesteci. Şi tot aşa până când termini uleiul. Frămânţi până când obţii un aluat elastic. Laşi la temperatura camerei, acoperit, până a doua zi.

Pentru umplutură, fierbi mierea şi, când dă în clocot, opreşti focul şi pui nucile. Amesteci energic şi laşi la răcorit. Când amestecul a devenit călduţ, iei cu linguriţa şi formezi biluţe. Le pui pe un platou şi le laşi până a doua zi. Ai grijă să nu se lipească între ele.

A doua zi, întinzi aluatul cu un sucitor. Să nu presari prea multă făină pe masa de lucru pentru că se poate întări aluatul! Întinzi foi de grosime potrivită şi decupezi cu gura unui pahar. Pui pe fiecare rotund câte o biluţă de nucă, îndoi aluatul şi îl lipeşti cu ajutorul degetelor. Procedezi la fel până termini ingredientele.

Dai tava tapetată la cuptorul încins, la foc potrivit, pentru aproximativ 45 de minute. Serveşti după ce s-au răcit ori a doua zi.

Colţunaşi cu carne. Reţetă rusească (pelmeni)

Colţunaşi cu dulceaţă

Colţunaşi cu carne

Colţunaşi cu brânză la cuptor

Loading...