Cum se face siropul de zmeură

1 captura de ecran din 2019 05 28 la 16 57 53 png png

Siropul de zmeură este delicios şi foarte uşor de preparat. Îl poţi folosi pentru a aromatiza ceaiul rece sau cald, poate fi folosit în cocktailuri, îl poţi combina cu apă minerală ca să faci suc şi îl poţi folosi cu succes să însiropezi torturi.

Ingrediente pentru sirop de zmeură:

160 ml apă 160 ml zahăr 90 g zmeură proaspătă

Mod de preparare sirop de zmeură:

Pune apa şi zahărul într-o cratiţă şi pune-o pe foc potrivit amestecând ocazional, până ce zahărul este dizolvat. Dă crăticioara de pe foc şi adaugă zmeura. Zdrobeşte zmeura folosind o furculiţă sau un zdrobitor de cartofi. Lasă amestecul să stea pentru o oră.

Trece amestecul printr-o sită, apăsând pulpa de zmeură cu o spatulă, ca să extragi cât mai mult lichid posibil.

Părţile solide aruncă-le sau foloseşte-le într-o altă reţetă, iar siropul pune-l într-un recipient care se închide ermetic şi lasă-l în frigider.

Dacă foloseşti zmeură congelată, adaugă-o în timp ce siropul încă este pe foc. Pune siropul şi fructele congelate pe foc să mai dea un clocot, şi apoi le zdrobeşti şi continui procesul.

Sursa: https://www.allrecipes.com/recipe/235283/raspberry-syrup-for-drinks/