Cum se prepară raţa întreagă la cuptor
Carnea de raţă are un gust special, iar dacă este preperată corect, vei obţine una dintre cele mai bune fripturi. O poţi servi alături de gem de prune, fără zahăr sau orice altă garnitură doreşti.
De ce ai nevoie pentru raţă la cuptor
1 raţă întreagă
50 g sare grunjoasă
1 linguriţă sare fină
piper, după gust
100 ml supă legume
50 ml coniac
1 linguriţă zahăr brun
Cum se prepară raţa la cuptor
Freci raţa, atât la exterior, cât şi la interior, cât poţi, cu sare grunjoasă, apoi o ţii la frigider, învelită în folie, 24 de ore. O speli, o ştergi bine şi o aşezi în tavă.
Dai drumul la cuptor, apoi înţepi rata din loc în loc, în special în zona pieptului, cu vârful unui cuţit. O condimentezi cu sare şi piper, după gust. Torni supa de legume, coniacul, adaugi zahărul. Acoperi tava cu o folie şi o dai la cuptor 2 ore şi jumătate, la foc mic. Dai focul mai mare, îndepărtezi folia şi mai ţii raţa la cuptor alte 30 de minute, stropind-o din când în când cu sosul din tavă. Este gata când furculiţa întră cu uşurinţă în carne şi pielea e rumenită şi crocantă.
FOTO: Shutterstock