Carnea de raţă are un gust special, iar dacă este preperată corect, vei obţine una dintre cele mai bune fripturi. O poţi servi alături de gem de prune, fără zahăr sau orice altă garnitură doreşti.

De ce ai nevoie pentru raţă la cuptor

1 raţă întreagă

50 g sare grunjoasă

1 linguriţă sare fină

piper, după gust

100 ml supă legume

50 ml coniac

1 linguriţă zahăr brun

Cum se prepară raţa la cuptor

Freci raţa, atât la exterior, cât şi la interior, cât poţi, cu sare grunjoasă, apoi o ţii la frigider, învelită în folie, 24 de ore. O speli, o ştergi bine şi o aşezi în tavă.

Dai drumul la cuptor, apoi înţepi rata din loc în loc, în special în zona pieptului, cu vârful unui cuţit. O condimentezi cu sare şi piper, după gust. Torni supa de legume, coniacul, adaugi zahărul. Acoperi tava cu o folie şi o dai la cuptor 2 ore şi jumătate, la foc mic. Dai focul mai mare, îndepărtezi folia şi mai ţii raţa la cuptor alte 30 de minute, stropind-o din când în când cu sosul din tavă. Este gata când furculiţa întră cu uşurinţă în carne şi pielea e rumenită şi crocantă.

FOTO: Shutterstock

Loading...