Cei mici, dar şi cei mari, vor fi încântaţi de acest desert simplu de tartă cu ouă de ciocolată, care nu va rezista prea mult în farfurii.

Ingrediente

250 g biscuiţi graham

170 g unt, topit + 60 g

400 g ciocolată

300 g smântână pentru frişcă

1 linguriţă esenţă de vanilie

200 g ouă de ciocolată

Mod de preparare – Desert cu ouă de ciocolată

Mărunţeşti biscuiţii, îi amesteci cu untul, apoi îi dai la blender, până au o consistenţă asemănătoare cu pesmetul. Îi aşezi într-o tavă rotundă, presându-i uşor pe margini. Dai la frigider.

Combini ciocolata ruptă în bucăţele cu 60 g unt într-un bol. Separat, încălzeşti smântâna pentru frişcă la foc mic, dar fără să o laşi să fiarbă. Torni peste ciocolată, acoperi cu o farfurie şi dai deoparte 5 minute. Amesteci apoi până la omogenizare.

Mai dai la microunde 10-20 de secunde dacă este nevoie, pentru a obţine o consitenţă cremoasă. Torni crema în tavă, o nivelezi, apoi aşezi ouăle de ciocolată, din loc în loc. Dai la frigider 3-4 ore sau peste noapte, înainte de servire.

Sursa https://www.sweetestmenu.com

Loading...