Baclava cu migdale

1365611592 5014baclava 20cu 20migdale jpeg

Ingrediente: 1 pachet foi de plăcintă, 400 g nuci, 200 g migdale nesărate, 250 g margarină, 1 esenţă de rom, 250 g zahăr, 200 g miere, 2 linguri scorţişoară, 50 g fistic

Mod de preparare:Număr porţii: 4 Timp de preparare: 100 min Dificultate: medie

Decongelezi foile de plăcintă şi le împarţi în trei părţi egale. Amesteci nucile şi migdalele măcinate cu 100 g zahăr şi o lingură de scorţişoară. Ungi o foaie cu margarină topită şi o aşezi în tava unsă şi tapetată. Continui aşa până termini de aşezat prima parte din foile de plăcintă.

Pui jumătate din umplutura de nuci şi migdale, aşezi a doua parte de foi unse cu margarină, presari compoziţia de nucă rămasă şi acoperi cu ultimele foi unse cu margarină. Tai baclavaua crudă în pătrate sau sub ce formă doreşti şi o dai la cuptor, la foc mic, pentru 40-45 de minute.

Între timp, pui la fiert 500 ml de apă cu zahărul rămas, esenţa de rom şi o lingură de scorţişoară. După ce iei siropul de pe foc, pui mierea, amesteci şi îl torni fierbinte peste prăjitură. Decorezi cu fistic măcinat.



Recente

salata roșii shutterstock 529472086 jpg
choux crema vanilieshutterstock 2007938618 jpg
ardei umpluti de post shutterstock 394395796 jpg
gomboti caise shutterstock 1751983160 jpg
banane chia iaurt shutterstock 2068588889 jpg
salata vinete baba ganoush shutterstock 216063574 jpg
pandispan fructe shutterstock 200600648 jpg
pepene shutterstock 296391284 jpg
copii gatind jpg
ciorba de burta shutterstock 475445284 jpg
alimente dieta shutterstock 1033829701 jpg
crumble shutterstock 140363161 jpg
pulpe gratar shutterstock 1457188550 jpg
tarta rosii shutterstock 1982727641 jpg
salata asiatica cu vita jpg
ceafa porc shutterstock 1864199020 jpg
colarezi cu lapte shutterstock 2082725914 (1) jpg
porumb gratar shutterstock 746186644 (1) jpg
spuma de visine shutterstock 1310674169 jpg
dulceata rubarba capsuni shutterstock 284941319 jpg