Banana bread

banana bread jpg

A fost printre preparatele cele mai apreciate în pandemie. Încearcă acest chec de banane, ușor de făcut, pe care îl poți servi atât ca desert, cât și la micul-dejun, cu un pahar cu lapte!

Ingrediente

3 banane mari, coapte

2 ouă

1/3 cană sirop de arțar

1/2 cană lapte gras

1/2 cană făină

1 linguriță praf de copt

1/2 linguriță scorțișoară

1 praf de sare

1 esență vanilie

1/2 cană ulei

100 g miez de nucă mărunțit

Mod de preparare

Într-un bol, pasezi 2 banane cu siropul de arțar și cu laptele amestecat cu esența de vanilie, până obții o pastă mai omogenă.

Separat, amesteci făina, praful de copt și scorțișoara și combini totul cu pasta de banane. La final, adaugi ouăle și mixezi.

Încorporezi uleiul în compoziția cu banane, adaugi nucile și amesteci. Lași deoparte aluatul 10 minute.

Într-o tavă de chec unsă cu ulei, torni aluatul, iar deasupra așezi două jumătăți de banană. Opțional, poți să folosești pentru ornat și miez întreg de nucă. Dai la cuptorul preîncălzit 50 de minute, până se rumenește frumos.