Batoane cu afine

Batoanele cu afine - un desert răcoritor și crocant, ideal pentru vară.

batoane cu afine jpg

Ingrediente

Pentru blat

500 g biscuiți digestivi

220 g unt

Pentru cremă

150 g afine spălate

700 g mascarpone

200 g zahăr

4 ouă

4 linguri amidon

1 linguriță extract de vanilie

coajă de lămâie netratată, pentru decor

Mod de preparare

Pentru blat, mixezi biscuiții, îi amesteci cu untul topit, omogenizezi aluatul, apoi îl întinzi pe o tavă de copt dreptunghiulară. Coci blatul 10 minute în cuptorul încins, apoi îl scoți și îl lași la răcit.

Pentru cremă, mixezi brânza cu zahărul și cu amidonul, adaugi ouăle unul câte unul, mixezi la viteză mică până se încorporează, pui vanilia, amesteci și oprești mixerul. Încorporezi cu o paletă, de jos în sus, afinele, apoi răstorni crema peste blatul copt. Nivelezi și dai tava la cuptorul încins, la temperatură mică, până când se încheagă bine umplutura. Lași prăjitura la răcit și o servești decorată cu coajă de lămâie.