Batoane cu afine
Batoanele cu afine - un desert răcoritor și crocant, ideal pentru vară.

Ingrediente
Pentru blat
500 g biscuiți digestivi
220 g unt
Pentru cremă
150 g afine spălate
700 g mascarpone
200 g zahăr
4 ouă
4 linguri amidon
1 linguriță extract de vanilie
coajă de lămâie netratată, pentru decor
Mod de preparare
Pentru blat, mixezi biscuiții, îi amesteci cu untul topit, omogenizezi aluatul, apoi îl întinzi pe o tavă de copt dreptunghiulară. Coci blatul 10 minute în cuptorul încins, apoi îl scoți și îl lași la răcit.
Pentru cremă, mixezi brânza cu zahărul și cu amidonul, adaugi ouăle unul câte unul, mixezi la viteză mică până se încorporează, pui vanilia, amesteci și oprești mixerul. Încorporezi cu o paletă, de jos în sus, afinele, apoi răstorni crema peste blatul copt. Nivelezi și dai tava la cuptorul încins, la temperatură mică, până când se încheagă bine umplutura. Lași prăjitura la răcit și o servești decorată cu coajă de lămâie.