Biluțe cu gem de căpșuni și nucă de cocos

bilute cu gem jpg

Un desert gustos și ușor de preparat.

Ingrediente

250 g unt topit

220 g zahăr pudră

2 lingurițe coajă de lămâie rasă

2 ouă

350 g făină

100 g gem de căpșuni

40 g fulgi nucă de cocos

Mod de preparare

Mixezi untul, zahărul și coaja de lămâie într-un bol, până când obții o consistență cremoasă. Separat, spargi ouăle și le bați bine, adaugi făina și mixezi pentru încorporare, apoi combini cu crema și omogenizezi.

Așezi nuca de cocos pe o farfurie, iei câte o lingură din amestec și modelezi sub formă de biluță.

Așezi biluțele în tăvi în care ai pus hârtie de copt, iar cu coada unei linguri de lemn faci câte o adâncitură în centrul fiecărei bile și o umpli cu gem. Sigilezi compoziția și formezi iar biluțe pe care le tăvălești bine prin nuca de cocos.

Dai la cuptor câte 15 minute fiecare tavă și lași să se rumenească cocosul. Le scoți și le servești abia după ce s-au răcit complet.