Biscuiți alsacieni cu unt

Biscuiții alsacieni cu unt sunt renumiți pentru textura lor delicată și aroma bogată de unt.

biscuiti alsacieni jpg

Ingrediente

250 g făină

125 g unt rece, tăiat cuburi

100 g zahăr

1 ou

1 plic zahăr vanilat sau 1 linguriță extract de vanilie

coaja rasă de la ½ lămâie

un praf de sare

1 gălbenuș, pentru uns

Mod de preparare

Pui făina într-un bol mare, adaugi sarea, zahărul și zahărul vanilat, apoi amesteci. Pui untul rece și frămânți rapid cu vârfurile degetelor, până obții un aluat nisipos. Adaugi oul și coaja de lămâie, și amesteci până se formează un aluat compact. Înfășori aluatul în folie și-l lași la frigider 30-40 de minute.

Întinzi aluatul rece de aproximativ 5 mm grosime, pe o suprafață presărată cu făină și decupezi forme de Crăciun.

Așezi biscuiții pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și ungi suprafața biscuiților cu gălbenuș bătut, ca să capete luciu și culoare. Coci 10-12 minute, până devin aurii pe margini.