Biscuiți alsacieni cu unt
Biscuiții alsacieni cu unt sunt renumiți pentru textura lor delicată și aroma bogată de unt.

Ingrediente
250 g făină
125 g unt rece, tăiat cuburi
100 g zahăr
1 ou
1 plic zahăr vanilat sau 1 linguriță extract de vanilie
coaja rasă de la ½ lămâie
un praf de sare
1 gălbenuș, pentru uns
Mod de preparare
Pui făina într-un bol mare, adaugi sarea, zahărul și zahărul vanilat, apoi amesteci. Pui untul rece și frămânți rapid cu vârfurile degetelor, până obții un aluat nisipos. Adaugi oul și coaja de lămâie, și amesteci până se formează un aluat compact. Înfășori aluatul în folie și-l lași la frigider 30-40 de minute.
Întinzi aluatul rece de aproximativ 5 mm grosime, pe o suprafață presărată cu făină și decupezi forme de Crăciun.
Așezi biscuiții pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și ungi suprafața biscuiților cu gălbenuș bătut, ca să capete luciu și culoare. Coci 10-12 minute, până devin aurii pe margini.























