Biscuiți cu alune
Biscuiții cu alune sunt o gustare delicioasă și ușor de preparat.
Ingrediente
200 g alune de pădure
1 cană făină
3 linguri rase cu cacao
1 cană zahăr brut
1/2 pachet unt moale
1 ou
1 praf de sare
ciocolată topită, pentru decor
Mod de preparare
Coci alunele, le cureți de coajă, păstrezi 100 g pentru decor, iar pe restul le macini.
Într-un robot de bucătărie, combini făina cu untul, adaugi zahărul, cacaua, oul și sarea, mixezi și pui alunele. Omogenizezi ingredientele, iar aluatul obținut îl dai la rece, înfășurat în folie, 30 de minute. Scoți de la rece, iar pe blatul de lucru presărat cu făină, îl întinzi cu sucitorul. Cu gura unui pahar, formezi biscuiții. Îi așezi pe o tavă de cuptor în care ai întins hârtie de copt și îi dai la cuptorul încins aproximativ 15 minute.
Între timp, macini alunele păstrate, dai deoparte câteva întregi pentru decor și tăvălești biscuiții fierbinți prin ele. Îi decorezi cu ciocolata topită, așezi pe fiecare câte o alună întreagă și îi lași la răcit.