Biscuiți cu cacao și alune

biscuiti cu cacao si alune jpg

Vrei să savurezi ceva dulce? Poți încerca biscuiții cu cacao și alune.

Ingrediente

100 g alune de pădure coapte, fără coajă

3 linguri rase cacao

1 cană făină

1 cană zahăr

1 ou

1/2 pachet unt moale

1 praf de sare

ciocolată topită, pentru decor

Mod de preparare

Macini alunele într-un blender și păstrezi câteva pentru decor.

Combini, într-un robot de bucătărie, făina cu untul, adaugi zahărul, cacaua, oul și sarea, mixezi și pui alunele. Omogenizezi ingredientele, apoi dai aluatul obținut la rece, înfășurat în folie, 30 de minute. Apoi, pe blatul de lucru presărat cu făină, întinzi aluatul cu sucitorul și, cu gura unui pahar mai mare, formezi biscuiții. Îi așezi pe o tavă de cuptor, în care ai întins hârtie de copt și îi dai la cuptorul încins aproximativ 15 minute.

Îi lași să se răcească bine și îi servești cu ciocolată topită și presărați cu alunele zdrobite grosier.