Biscuiţi cu nuci şi unt de arahide  

Biscuiţi cu nuci şi unt de arahide   jpeg

10 biscuiţi

Timp de preparare: 40´

Dificultate: medie

Ai nevoie de

90 g ciocolată neagră

180 g ciocolată cu lapte

30 g unt

110 g zahăr

2 ouă

30 g făină

½ linguriţă praf de copt

100 g miez de nuci mărunţit

Pentru cremă

70 g zahăr pudră

60 ml frişcă lichidă

50 g unt

150 g unt de arahide

Pentru decor

miez de nuci

Mod de preparare

Pentru biscuiţi, topeşti ciocolata pe baie de aburi, apoi o dai deoparte şi o amesteci cu untul moale. Separat, baţi ouăle cu zahărul până obţii o compoziţie cremoasă şi albicioasă. Într-un alt bol combini făina cu praful de copt şi cu miezul de nuci mărunţit. Încorporezi ingrediente solide în amestecul cu ouă bătute. La final, adaugi ciocolata topită. Din aluat, cu ajutorul unor forme de silicon, faci biscuiţi pe care-i pui pe o tavă tapetată. Coci biscuiţii 10-12 minute, la 180 °C.

Pentru cremă, baţi untul moale cu zahărul pudră. Adaugi untul de arahide, apoi frişca lichidă rece. Mixezi amestecul până devine cremos.

Jumătate din biscuiţi îi umpli cu cremă şi-i acoperi cu restul de biscuiţi, apoi îi decorezi cu cremă şi miez de nuci. Îi dai la frigider 30 de minute.