Biscuiți Linzer cu gem
Biscuiți Linzer cu gem sunt desertul ideal pentru mesele festive, cadouri dulci sau momente speciale de răsfăț.

Ingrediente
250 g făină
150 g unt rece, tăiat cuburi
100 g zahăr pudră
1 gălbenuș
1 plic zahăr vanilat
coaja rasă de la ½ lămâie
1 praf de sare
gem de căpșuni
zahăr pudră, pentru decor
Mod de preparare
Faci aluatul Linzer: pui făina într-un bol, adaugi sarea, zahărul pudră și zahărul vanilat, untul rece și amesteci cu vârfurile degetelor până obții un aluat nisipos. Adaugi gălbenușul și coaja de lămâie. Frămânți până se leagă totul.
Formezi o bilă, o înfășori în folie și o lași la frigider 30-40 de minute.
Întinzi aluatul rece de 3-4 mm grosime și decupezi forme festive. Jumătate dintre forme le decupezi și în mijloc. Așezi biscuiții în tavă pe hârtie de copt.
Coci 8-10 minute, până devin ușor aurii pe margini. Lași biscuiții să se răcească complet.
Ungi partea întreagă a fiecărui biscuit cu un strat subțire de gem de căpșuni, așezi deasupra biscuiții cu decupaj în mijloc și apeși ușor.
Presari zahăr pudră peste ei.

























