Brioșe cu afine

Recomandăm să încerci această reţetă delicioasă de brioşe cu afine.

briose cu afine jpg

Ingrediente

Pentru aluat

200 g făină

180 g zahăr

2 ouă

100 g unt

1/2 linguriță scorțișoară

1 linguriță rasă bicarbonat

120 g iaurt

1 praf de sare

Pentru decor

200 g smântână dulce pentru frișcă

100 g afine, spălate și uscate

Mod de preparare

Pentru aluat, amesteci făina cu bicarbonatul şi le cerni într-un bol. Separat, freci zahărul cu ouăle, cu sarea, cu scorțişoara, apoi încorporezi iaurtul. Combini ingredientele uscate cu cele umede şi adaugi untul topit. Omogenizezi.

Pui câte două linguri de aluat în formele de brioşe pregătite şi le dai la cuptorul încins, până trec testul scobitorii.

Între timp, bați smântâna de la frigider până devine frişcă. Decorezi fiecare brioşă cu frişcă şi cu afine proaspete.