Brioșe cu dulceață

Când vrei să savurezi ceva dulce la micul-dejun sau la desert, dar nu ai prea mult timp la dispoziție, poți încerca acest preparat.
Ingrediente pentru brioșe cu dulceață
240 g făină
130 g zahăr
1 plic praf de copt
1/2 linguriță sare
175 ml lapte
80 ml ulei
2 ouă
1 linguriță extract de vanilie
5-6 linguri gem sau dulceață, după preferință
Mod de preparare brioșe cu dulceață
Preîncălzești cuptorul și pui coșulețe de hârtie într-o tavă sau pregătești o tavă specială de brioșe.
Combini făina, zahărul, praful de copt și sarea într-un bol mai mare și faci o gaură în mijloc.
Într-un vas, amesteci laptele, uleiul, ouăle și vanilia și omogenizezi bine. Combini amestecul obținut cu făina și prepari aluatul, amestecând bine.
Pui puțin aluat în fiecare formă, adaugi gemul sau dulceața și apoi completezi cu aluat cât să acopere dulceața. Nu umpli formele până sus, deoarece ele vor crește la cuptor.
Dai la cuptor 20 de minute până când brioșele vor fi rumenite. Le răcești și poți adăuga dulceață deasupra pentru un plus de gust și pentru ornat.
.