Brioșe cu morcovi
Brioșele cu morcovi sunt o alegere perfectă pentru un mic dejun sănătos sau o gustare delicioasă.
Ingrediente
Pentru aluat
200 g făină
180 g zahăr
100 g unt topit
2 ouă
5-6 linguri morcovi rași, fierți și scurși
1/2 linguriță scorțișoară
1 linguriță rasă bicarbonat
120 g iaurt
1 praf de sare
jumătăți de miez de nucă
Pentru decor
50 g miez de nucă mărunțit
scorțișoară
2 morcovi
200 ml smântână dulce pentru frișcă
Mod de preparare
Pentru aluat, amesteci făina cu bicarbonatul și le cerni într-un bol. Separat, freci zahărul cu ouăle, cu sarea, apoi încorporezi iaurtul. Combini ingredientele uscate cu cele solide și adaugi untul și morcovii, apoi omogenizezi.
Pui câte două linguri de aluat în formele de brioșe pregătite, apeși și așezi deasupra miez de nucă.
Dai tava la cuptorul încins până trece testul scobitorii.
Între timp, speli cei doi morcovi, îi cureți și îi fierbi, apoi îi tai cu cuțitul de curățat cartofi sau cu o răzătoare specială, ca să obții felii subțiri. Bați smântâna de la frigider.
Pui frișcă pe fiecare brioșă, după gust, feliuțe de morcovi rulate și presari nuci și scorțișoară.