Brioșe cu morcovi

Brioșele cu morcovi sunt o alegere perfectă pentru un mic dejun sănătos sau o gustare delicioasă.

briose cu morcovi jpg

Ingrediente

Pentru aluat

200 g făină

180 g zahăr

100 g unt topit

2 ouă

5-6 linguri morcovi rași, fierți și scurși

1/2 linguriță scorțișoară

1 linguriță rasă bicarbonat

120 g iaurt

1 praf de sare

jumătăți de miez de nucă

Pentru decor

50 g miez de nucă mărunțit

scorțișoară

2 morcovi

200 ml smântână dulce pentru frișcă

Mod de preparare

Pentru aluat, amesteci făina cu bicarbonatul și le cerni într-un bol. Separat, freci zahărul cu ouăle, cu sarea, apoi încorporezi iaurtul. Combini ingredientele uscate cu cele solide și adaugi untul și morcovii, apoi omogenizezi.

Pui câte două linguri de aluat în formele de brioșe pregătite, apeși și așezi deasupra miez de nucă.

Dai tava la cuptorul încins până trece testul scobitorii.

Între timp, speli cei doi morcovi, îi cureți și îi fierbi, apoi îi tai cu cuțitul de curățat cartofi sau cu o răzătoare specială, ca să obții felii subțiri. Bați smântâna de la frigider.

Pui frișcă pe fiecare brioșă, după gust, feliuțe de morcovi rulate și presari nuci și scorțișoară.