Brioșe cu semințe și dovleac

briose cu seminte jpg

Dovleacul este o sursă excelentă de beta-caroten, care îi conferă culoarea portocalie. Acesta se transformă în vitamina A după ce îl consumăm, vitamină benefică pentru sănătatea ochilor și a pielii și pentru stimularea sistemului imunitar. În plus, delicioasele semințe sunt bogate în proteine și fier.

Ingrediente pentru brioșe cu semințe și dovleac

250 g făină

50 g zahă

1 linguriță praf de copt

1 linguriță scorțișoară

1 ou

75 g iaurt

200 g piure de dovleac

50 g unt topit

100 g semințe de dovleac

Cum prepari brioșe cu semințe și dovleac

Amesteci făina cu zahărul, praful de copt și scorțișoara, iar separat combini piureul de dovleac cu oul, untul topit și iaurtul. Omogeizezi cele două compoziții.

Ungi cu unt formele de brioșe, le umpli un sfert cu aluat și pui semințe deasupra. Le dai la cuptorul încins circa 25 de minute. Le scoți din forme cât sunt calde, dacă vrei să le desprinzi mai ușor sau le poți lăsa să fie servite din formă.