Budincă de brânză dulce și stafide

Un preparat sănătos şi delicios, perfect de servit la cină şi chiar şi la masa de prânz.
Ingrediente
600 g brânză proaspătă de vaci
100 g făină albă
50 g unt
3 ouă
100 g stafide
150 g zahăr
100 g smântână fermentată (35% grăsime)
coaja rasă de la 1 lime
10 g praf de copt
1 linguriță extract de vanilie
1 praf de sare
unt, pentru uns
Mod de preparare budincă de brânză dulce și stafide
Lași stafidele la înmuiat în apă caldă o oră. Preîncălzești cuptorul la 170 °C și ungi o tavă cu pereți înalți cu puțin unt. Între timp, separi albușurile de gălbenușuri și le bați spumă tare cu zahărul.
În alt bol, amesteci gălbenușurile cu brânza de vaci, smântâna, untul moale, sarea, extractul de vanilie și coaja de lime. Încorporezi treptat făina, praful de copt, apoi stafidele bine scurse, iar la final, cu o spatulă, albușurile bătute spumă. Torni compoziția în tavă și o dai la cuptor 35-40 de minute, până trece testul scobitorii și s-a rumenit frumos. Lași la răcit înainte de servire și decorezi după imaginație.