Budincă de orez cu alune
Budinca de orez cu alune este un desert cremos și hrănitor, perfect pentru iubitorii de alune și orez.
Ingrediente
150 g alune de pădure, tocate
1 cană orez Arborio
1 l lapte
1 cană zahăr
2 gălbenușuri
3 linguri amidon
1 linguriță esență de vanilie
2 căni apă
scorțișoară pulbere
coaja rasă de la 1 lămâie
1 praf de sare
Mod de preparare
Speli orezul în câteva ape, îl pui la fiert în apă și-l ții pe foc, amestecând continuu, până se fierbe. Îl acoperi și îl lași la răcit.
Separat, freci gălbenușurile cu esența de vanilie și cu zahărul, apoi torni jumătate din cantitatea de lapte. Amesteci bine, adaugi în ploaie amidonul, puțină scorțișoară, torni restul de lapte și omogenizezi. Așezi vasul pe focul mic și fierbi, amestecând continuu, până când se îngroașă. Lași la răcorit, apoi încorporezi orezul.
Răstorni budinca în 6 vase termorezistente și le dai la cuptor, la baie de aburi, aproximativ 20 de minute sau până când se rumenește ușor.
Presari alunele și dai vasele la rece.