Bulgări de zăpadă cu citrice

bullgari jpg

Fă-le celor dragi o surpriză delicioasă și prepară bulgări de zăpadă cu citrice.

Ingrediente

250 g făină integrală

1,5 linguriță praf de copt

1 praf sare

170 g unt nesărat, la temperatura camerei

coaja de la 1 lămâie

coaja de la 1 portocală

100 g zahăr

30 g zahăr pudră

1 ou mare

Decorare:

1 ceașcă de zahăr pudră

Mod de preparare

Cerni făina, praful de copt și sarea într-un bol mediu.

Folosind un mixer, bați untul, coaja de lămâie și coaja de portocală până când obții o cremă moale, adaugi zahărul și zahărul pudră, oul și mixezi până când devine pufos. Completezi cu ingredientele uscate. Frămânți până când se formează un aluat sfărâmicios.

Iei câte o linguriță din aluatul de biscuiți și alcătuiești biluțe. Dacă aluatul este uscat, amestecă-l puțin în mâini pentru a încălzi untul din aluat și modelează din nou. Transferi biluțele pe foaia de copt neunsă, având grijă să nu fie foarte apropiate. Repeți acest proces până când ai terminat tot aluatul.

Coci până când fursecurile devin ușor maronii în partea de jos, 10-15 minute. După ce sunt gata, le scoți din cuptor și le pui pe un grătar de răcire. După aproximativ 5 minute, folosind o lingură mică sau o furculiță, le muți într-un bol cu zahăr pudră, rostogolindu-le bine. Repeți acest proces până când ai acoperit toate fursecurile cu zahăr pudră.