Cannoli cu ciocolată
Nimic nu se potriveşte mai bine la o discuţie între prieteni decât o tavă cu fursecuri şi o ceaşcă de cafea. Printre ideile de dulciuri cu care să-ţi întâmpini oaspeţii se regăseşte şi reţeta inedită de cannoli cu ciocolată, un desert italienesc deosebit.
Ingrediente Cannoli cu ciocolată
Pentru coji
- 200 g făină
- 30 g unt
- 20 g cacao
- 40 g zahăr 1 praf de sare
- 1 praf scorţişoară
- 40 ml vin alb
- 40 ml oţet
- 1 albuş
- esenţă de vanilie
- ulei, pentru prăjit
- 100 g fistic, măcinat
- 200 g ciocolată neagră
- zahăr pudră, pentru decor
- 1 albuş, pentru lipit
Pentru umplutură
- 350 g brânză proaspătă de vaci
- 150 g frişcă
- 70 g zahăr pudră
- esenţă de vanilie
Mod de preparare cannoli cu ciocolată
1 Frămânţi făina cu untul rece, tăiat cubuleţe, până când capătă o consistenţă nisipoasă, apoi adaugi cacaua, zahărul, sarea, scorţişoara, esenţă de vanilie, după gust, vinul, oţetul şi albuşul. Frămânţi până obţii un aluat omogen, apoi îl înfăşori în folie de plastic şi-l dai la rece 30 de minute.
2 Întinzi aluatul într-o foaie rotundă de aproximativ 5 mm grosime. Decupezi din foaie cercuri de aproximativ 10 cm diametrul. Înfăşori fiecare bucată pe forme speciale de cannoli şi lipeşti cu albuş locul unde se îmbină aluatul.
3 Încingi uleiul şi prăjeşti cojile aproximativ 2 minute, până devin uşor aurii. Le scoţi pe şervete de hârtie pentru a se absorbi excesul de ulei.
4 Pentru umplutură, dai prin blender brânza, bine scursă, cu zahărul până când capătă o consistenţă fină, apoi adaugi frişca bătută şi esenţă de vanilie, după gust.
5 Topeşti 150 g de ciocolată neagră, apoi înmoi fiecare capăt de cannoli în ciocolată şi laşi la răcit. Îi umpli cu crema de brânză şi îi decorezi cu fistic măcinat, ciocolata rămasă tocată şi cu zahăr pudră.