Cannoli cu cremă de brânză
Printre ideile de dulciuri cu care să-ţi întâmpini oaspeţii se regăseşte şi reţeta de cannoli cu cremă de brânză.
Ingrediente
Pentru aluat
250 g făină
30 g unt gras
30 g zahăr
10 ml oțet
30 ml vin alb Marsala
1 ou
1 linguriță coajă rasă de portocală
1 praf de sare
½ linguriță scorțișoară
1 albuș, pentru sigilat cannoli
Pentru cremă
800 g ricotta
300 g zahăr pudră
Mod de preparare
Pentru aluat, dizolvi sarea în oțet, cerni făina amestecată cu scorțișoara, apoi adaugi untul și începi să frămânți cu degetele. Încorporezi zahărul și coaja rasă de portocală și răstorni aluatul într-un robot de bucătărie. Adaugi oul și începi să mixezi, torni oțetul, vinul și mixezi până când obții un aluat elastic, pe care îl dai la frigider. Îl ții cel puțin 2 ore sau peste noapte.
Ții brânza, peste noapte, la scurs, apoi o mixezi cu zahărul până obții o cremă fină.
Întinzi aluatul în foaie subțire, decupezi discuri de 8-9 cm, apoi le rulezi în jurul tubului special de cannoli, ungi marginile cu albuș,
lipești și îi așezi cu partea lipită în jos, într-o tavă de cuptor în care ai întins hârtie de copt. Procedezi astfel până când termini aluatul. Îi coci aproximativ 15 minute, apoi îi lași la răcit.
Răstorni crema într-un poș, umpli cannoli cu crema și decorezi cu zahăr pudră.