Caponata de vinete

Caponata de vinete este o tocană dulce-acrișoară din vinete și legume, care se serveșteca antreu rece, garnitură sau chiar fel principal ușor, cu pâine prăjită.

caponata de vinete jpg

Ingrediente

2 vinete

3 linguri capere

1 ceapă

1 țelină

150 ml suc de roșii

200 g roșii cherry

1 lingură oțet

3 căței de usturoi zdrobiți

100 g măsline verzi

sare

piper

2 linguri ulei

Mod de preparare

Speli vinetele, le tai rondele, le dai cu sare, după aproximativ 30 de minute le speli sub jet de apă și le lași deoparte.

Tai ceapa cubulețe, încingi uleiul și o pui la călit. O lași până devine sticloasă, apoi adaugi țelina dată prin răzătoare, amesteci, potrivești de sare și de piper, pui caperele și măslinele, amesteci, adaugi vinetele, lași câteva clocote și torni sucul de roșii și roșiile cherry tăiate.

Fierbi la foc domol 15 minute, torni oțetul, mai ții câteva clocote și dai deoparte.