Cappuccino cheesecake

Cappuccino cheesecake jpg

Un desert pe care îl poţi prepara cu dragoste pentru cei dragi

Ingrediente pentru cappuccino cheesecake

Pentru blat:

1½ cană biscuiți

digestivi pisați

150 g zahăr

100 g unt topit

Pentru cremă:

20 g cappuccino pudră

1 lingură apă fierbinte

1 linguriță vanilie

600 g cremă de brânză

1 cană zahăr

½ linguriță

scorțișoară măcinată

4 ouă

Pentru ornat:

boabe de cafea,

cacao

Cum faci cappuccino cheesecake

Preîncălzești cuptorul. Într-un castron, amesteci biscuiții cu zahărul și cu untul. Așezi amestecul într-o tavă, partea de jos și pe lateral. Coci 10 minute sau până când se întărește. Lași la răcit 20 de minute.

Între timp, într-un bol mic, amesteci pudra de cappuccino, apa și vanilia, apoi lași deoparte. Într-un alt castron, bați crema de brânză cu mixerul electric, la viteză medie, până când devine ușoară și pufoasă. Adaugi zahărul și mixezi până când devine foarte moale și cremoasă, apoi pui scorțișoară și câte un ou, amestecând bine. Torni amestecul de cafea, omogenizezi bine și o pui peste crusta coaptă și răcită. Bagi la cuptor și o coci 45 de minute sau până când se întărește. O lași la frigider înainte de servire cel puțin 3 ore sau peste noapte. Presari cacao și ornezi cu boabe de cafea.