Cataif cu miez de nucă
Desert oriental, cataiful, se prepară uşor, din ingrediente accesibile. Iată modalitatea!
Ingrediente
500 g fidea subţire (specială de cataif sau de orez) 150 g unt 800 g zahăr 1 l apă zeama de la o jumătate de lămâie
Pentru decor
miez de nucă tocat
Preparare
Pentru sirop, pui zahărul în apă şi laşi la fiert 15 minute până când se îngroaşă. Iei vasul de pe foc, adaugi zeama de lămâie şi laşi la răcit.
Topeşti untul, iar fideaua o rupi bucăţele într-un vas termorezistent. Cand untul s-a topt, îl verşi peste fidea şi omogenizezi cu mâna.
Dai la cuptor 20-25 de minute până când se rumenesc pastele. Peste fideaua scoasă de la cuptor, torni siropul de zahăr şi decorezi cu miez de nucă. Laşi la răcit, după care bagi la frigider câteva ore.