Chec cu fistic

chec cu fistic jpg

Această reţetă de chec cu fistic este un desert care foarte gustos.

Ingrediente

2 căni făină de migdale

extract de vanilie

4 ouă

½ cană făină de cocos

¼ cană semințe de in măcinate

¼ cană pudră de spirulină

1 linguriță bicarbonat de sodiu

1 praf de sare

½ cană compot de mere fără zahăr

½ cană fistic măcinat

îndulcitorul tău preferat, după gust

⅓ cană ulei de cocos topit

fulgi de migdale, pentru ornat

Mod de preparare

Într-un bol mai mare, combini făina de migdale, făina de cocos, semințele de in, pudra de spirulină, bicarbonatul de sodiu și sarea și amesteci bine. Într-un alt bol, bați ouăle, amesteci cu compotul de mere, uleiul de cocos topit, extractul de vanilie și îndulcitorul.

Amesteci ingredientele umede cu cele uscate până la omogenizare. Încorporezi și fisticul.

Torni aluatul într-o tavă specială, tapetată și netezești cu o spatulă, iar deasupra pui fulgii de migdale. Coci în cuptorul preîncălzit 40-50 de minute sau până când trece testul scobitorii. Lași checul să se răcească înainte de a-l porționa.