Chec cu glazură de brânză
Această reţetă de chec cu glazură de brânză vine de la Felicia Vanea, din Bucureşti. Aşteptăm şi reţetele voastre la adresa retete@click.ro.
Ingrediente:
Pentru blat 4 ouă
8 linguri zahăr
8 linguri ulei
12 linguri făină
1 praf de sare
Pentru glazură
500 g brânză dulce
5 linguri zahăr
3 linguri griş
3 ouă
300 g cireşe
esenţă de lămâie
Mod de preparare:
Separi albuşurile de gălbenuşuri. Baţi albuşurile spumă cu sarea până cresc în volum. Adaugi zahărul şi mixezi până se topeşte şi obţii o bezea lucioasă. Separat, freci gălbenuşurile cu uleiul, apoi le încorporezi
în albuşuri. Omogenizezi în compoziţie, lingură cu lingură, făina. Întinzi într-o tavă de 21x25 cm hârtie de copt şi răstorni aluatul. Dai tava la cuptorul încins, la foc mic spre mediu, 30 de minute.
Între timp, amesteci brânza cu ouăle, zahărul, grişul şi cu esenţă, după gust.
Scoţi tava şi răstorni compoziţia cu brânză, netezeşti, aşezi cireşele fără sâmburi şi mai dai checul la cuptor încă 30 de minute.