Chec cu morcovi

Checul cu morcovi este un desert delicios și sănătos, care combină dulceața naturală a morcovilor cu aromele calde ale scorțișoarei și nucșoarei. 

chec cu morcovi jpg

Ingrediente

250 g morcovi rași

250 g făină

250 g zahăr

5 ouă

5 linguri ulei

sare

1 linguriță rasă scorțișoară

Mod de preparare

Separi albușurile de gălbenușuri. Bați spumă tare albușurile, adaugi în ploaie zahărul și continui să mixezi până se topește.

Separat, freci bine, ca la maioneză, gălbenușurile cu uleiul, adăugat în fir subțire.

Amesteci făina cu scorțișoara și cu sarea, și încorporezi, pe rând, în albușuri, o lingură de făină, amesteci de sus în jos, una de gălbenușuri, apoi una de morcovi, amesteci și continui tot așa până când termini ingredientele.

Tapetezi o tavă rotundă, răstorni aluatul și o dai la cuptorul încins în prealabil, până trece testul scobitorii.