Chec cu nuci

chec cu nuci jpg

Un desert plin de nuci adună în el toată bogăţia naturii.

Ingrediente

150 g miez de nucă

5 ouă, la temperatura camerei

1 cană făină

1 cană zahăr

4 linguri ulei

1 lingură zeamă de lămâie

coaja rasă de la 1 lămâie

1 praf de sare

Mod de preparare

Mixezi 100 g de nuci și le lași deoparte, iar pe restul le zdrobești grosier.

Separi albușurile de gălbenușuri, bați albușurile spumă tare, adaugi zahărul în ploaie, bați și torni zeama de lămâie. Mai mixezi până când zahărul s-a topit complet, adaugi coaja de lămâie și lași deoparte.

Separat, freci gălbenușurile cu uleiul adăugat în fir subțire până când capătă consistența maionezei.

Încorporezi, alternativ, în albușuri câte o lingură de gălbenușuri, amesteci, apoi adaugi câte o lingură de făină, amesteci și tot așa până le termini. La final, adaugi nuca măcinată.

Răstorni aluatul într-o tavă tapetată, presari deasupra nucile zdrobite grosier și dai tava la cuptorul încins până trece testul scobitorii.