Chec de cacao cu pere
Checul de cacao cu pere este un desert pufos, umed și perfect pentru orice moment al zilei.

Ingrediente
4 pere
2 linguri zahăr brut
1 linguriță scorțișoară
1 pliculeț zahăr vanilat
zeama de la 1 lămâie netratată
Pentru aluat
250 g făină
250 g zahăr
30 g cacao
5 ouă
coaja de la 1 lămâie
1 pliculeț zahăr vanilat
4 linguri ulei
1 praf de sare
ciocolată topită, pentru decor
Mod de preparare
Speli perele, le cureți și le pui la fiert cu zahărul brut, zeama de lămâie, scorțișoara și zahărul vanilat. Le fierbi la foc mic, aproximativ 10 minute. Le scoți și le lași la scurs pe un grătar.
Pentru aluat, separi albușurile de gălbenușuri. Bați spumă albușurile cu praful de sare și cu zahărul adăugat în ploaie. Separat, freci, ca la maioneză, gălbenușurile cu uleiul și omogenizezi.
Amesteci făina cu cacaua și le cerni.
Încorporezi, alternativ, în albușuri o lingură de făină, omogenizezi, apoi una de gălbenușuri, omogenizezi din nou. Procedezi astfel până când termini ingredientele, apoi încorporezi zahărul vanilat și coaja rasă de lămâie.
Tapetezi o tavă de chec, așezi perele una lângă alta, torni aluatul și dai tava la cuptorul încins în prealabil, până trece testul cu scobitoarea.
Scoți checul și îl decorezi cu ciocolată topită.