Cheesecake cu dulceață de vișine
Cheesecake-ul cu dulceață de vișine este un desert ideal pentru orice ocazie specială sau pur și simplu când vrei să te răsfeți cu ceva delicios.
Ingrediente
Pentru blat
250 g biscuiți digestivi
150 g unt topit
Pentru umplutură
200 ml frișcă lichidă rece
250 g mascarpone
4 linguri miere
1 pliculeț zahăr vanilat
200 g dulceață de vișine
100 g miez de nuci zdrobit
Mod de preparare
Macini biscuiții într-un robot de bucătărie și îi amesteci cu untul topit. Omogenizezi compoziția și o așezi în inele pentru tarte. În funcție de cât de mari le ai, îți trebuie patru sau cinci inele. Nivelezi blatul și le dai la frigider.
Amesteci mascarpone cu 3 linguri de miere și cu zahărul vanilat. Separat, bați spumă frișca rece, apoi, cu o spatulă, o încorporezi în mascarpone și omogenizezi.
Răstorni umplutura în fornele de minitarte și nivelezi. Le dai la frigider cel puțin 3 ore înainte de a le servi.
Decorezi minitartele cu dulceață și cu miez de nuci pisat.