Cheesecake cu dulceață de vișine

Cheesecake-ul cu dulceață de vișine este un desert ideal pentru orice ocazie specială sau pur și simplu când vrei să te răsfeți cu ceva delicios.

cheesecake cu dulceata jpg

Ingrediente

Pentru blat

250 g biscuiți digestivi

150 g unt topit

Pentru umplutură

200 ml frișcă lichidă rece

250 g mascarpone

4 linguri miere

1 pliculeț zahăr vanilat

200 g dulceață de vișine

100 g miez de nuci zdrobit

Mod de preparare

Macini biscuiții într-un robot de bucătărie și îi amesteci cu untul topit. Omogenizezi compoziția și o așezi în inele pentru tarte. În funcție de cât de mari le ai, îți trebuie patru sau cinci inele. Nivelezi blatul și le dai la frigider.

Amesteci mascarpone cu 3 linguri de miere și cu zahărul vanilat. Separat, bați spumă frișca rece, apoi, cu o spatulă, o încorporezi în mascarpone și omogenizezi.

Răstorni umplutura în fornele de minitarte și nivelezi. Le dai la frigider cel puțin 3 ore înainte de a le servi.

Decorezi minitartele cu dulceață și cu miez de nuci pisat.