Cheesecake cu gem de piersici

Azi îţi propunem o reţetă deosebită, cu gem de piersici
Ingrediente pentru cheesecake cu gem de piersici
Pentru blat:
75 g unt topit
200 g biscuiți digestivi
Pentru umplutură:
½ linguriță extract de vanilie
400 g cremă de brânză, la temperatura camerei
400 ml frișcă lichidă
80 g zahăr pudră
5 linguri gem de piersici
5 lingurițe gelatină
2½ linguri apă
1 cană sirop din compot piersici din compot
fulgi de migdale, pentru decor
Mod de preparare cheesecake cu gem de piersici
Zdrobești mărunt biscuiții și îi amesteci cu untul topit până când obții o textură nisipoasă pe care o pui într-o tavă rotundă, cu marginile detașabile. Aplatizezi până obții un blat compact. Îl dai la frigider pentru a se întări.
Amesteci cu mixerul crema de brânză, zahărul pudră, frișca lichidă, vanilia și gemul de piersici și pui compoziția obținută peste blatul de biscuiți.
Hidratezi 2 lingurițe de gelatină cu apa, iar după ce lichidul s-a îngroșat, îl pui într-un strat foarte subțire peste crema de brânză. Lași la frigider cel puțin 5 ore sau chiar peste noapte.
După ce crema s-a închegat bine, pui uniform gemul peste gelatină, hidratezi celelalte trei lingurițe de gelatină cu zeama de compot, lași să se întărească și verși amestecul peste gem. Dai la frigider până se întărește complet. Poți folosi fulgi de migdale pentru decorul bazei.