Cheesecake cu struguri

Cheesecakeul cu struguri este un desert perfect pentru zilele frumoase de toamna. 

cheesecacke cu struguri jpg

Ingrediente

250 g biscuiți digestivi

50 g unt

Pentru umplutură

200 ml frișcă lichidă rece

250 g mascarpone

4 linguri miere

1 pliculeț zahăr vanilat

Pentru jeleu

200 ml suc de struguri

15 g gelatină

150 g boabe de struguri, pentru decor

Mod de preparare

Macini biscuiții într-un robot de bucătărie și îi amesteci cu untul topit. Omogeni zezi compoziția și o așezi într-o formă rotundă de tartă, o nivelezi și o dai la frigider.

Pentru cremă, amesteci mascarpone cu mierea și cu zahărul vanilat. Separat, bați spumă frișca rece, apoi, cu o spatulă, o încorporezi în mascarpone. Omogenizezi, răstorni umplutura peste blatul din formă și nivelezi. O dai din nou la frigider până când prepari jeleul de struguri.

Pregătești gelatina conform indicațiilor de pe ambalaj, apoi o topești pe baie de aburi, o lași la răcit și o încorporezi în sucul de struguri.

Așezi peste cheesecake boabele de struguri, răstorni jeleul și dai tava la frigider până în momentul servirii.