Chocolate Saga: Primul târg internațional de ciocolată din România

bobo jpg

Astăzi s-a deschis la Sala Palatului a treia ediție Chocolate Saga, eveniment internațional de promovare și vânzare a ciocolatei, înghețatei și produselor conexe.

Chocolate Saga este cel mai mare eveniment de acest fel din România, se află la a treia ediție și se va desfășura ca un continuu spectacol al ciocolatei, timp de 3 zile, culminând cu primul concurs din România dedicat domeniului, Ciocolata de Aur. Biletele se găsesc pe entertix.ro, copiii sub 10 ani au intrare gratuită.

bomboane2 jpg

Românii au făcut furori la unele dintre cele mai prestigioase concursuri internaționale din domeniul ciocolatei, deși industria din România este una în proaspătă dezvoltare. 5 dintre ciocolatierii prezenți la Chocolate Saga sunt premiați internațional.

“Producătorii români de ciocolată artizanală ne-au uimit în ultimii doi ani, trecând fulgerator de la nimic la câștigarea medaliei de aur la nivel internațional pentru ciocolata “bean to bar”, de la boaba de cacao la ciocolata finala. Tehnica lor, modul în care folosesc ingredientele și combinația inedită de arome deja pune România pe hartă drept destinația pentru cea mai bună ciocolată.” (Martin Christy, Founder International Chocolate Awards & IICCT)

România- pe locul 10 în Europa la consumul de ciocolată

bomboane1 jpg

România ocupă locul 10 in topul celor mai mari consumatori de ciocolată, cu 4.95 lg/locuitor, in crestere cu 40% față de 2021, cand era doar 3.5kg/locuitor. Anul trecut, consumul de ciocolată premium a crescut cu peste 50%.

“Vom fi mereu alături de oricine va dori să promoveze creativitatea și talentul în domeniul cofetăriei. Deși în 2023 consumul de ciocolată a fost de doar 4.95 kg/locuitor, clasându-se pe locul 10 în Europa, consider că prin astfel de evenimente vom reuși să schimbăm trend-ul și să urcăm în clasament. Este o muncă de echipă, atât din partea furnizorilor cat și din partea producătorilor de dulciuri și împreună am reușit să punem pe harta mondială adevaratele valori din acest domeniu, stau mărturie multiplele premii internaționale obținute de ciocolatierii români.” (Ioana Florescu – Director Marketing și Dezvoltare Omnia Gusti.)

Pralina care scade glicemia

Cofetăriile Dulcelle, care în 2019 au obținut premiul pentru cea mai bună pralină, au venit cu o mare inovaţie: pralina care scade glicemia.

carmela jpg

„Am creat de curând, împreună cu Gabriela Berechet, doctor în gastrotehnică, o pralină absolut senzaţională, care ar trebui să scadă glicemia. Ea conţine magiun de Topoloveni, cu cicoare şi ovăz dar si inulină, un ingredient natural din cicoare despre care se ştie că scade glicemia", a spus Carmela Dragomir.

bomboane3 jpg