Choux craquelin cu căpșuni
Prepară-le și tu și nu te vei mai întoarce la choux-urile de la cofetărie!
Ingrediente
Pentru choux-uri
7 linguri făină
4 ouă
250 ml apă
100 g unt moale
1 praf de sare
Pentru craquelin
6 linguri făină
5 linguri zahăr
120 g unt rece
Pentru umplutură
500 g frișcă dulce
1 pliculeț zahăr vanilat
300 g căpșuni spălate, uscate și fără codițe
Mod de preparare
Pentru choux-uri, așezi un vas cu apă pe foc și adaugi untul, iar când dă semne că începe să fiarbă torni, în ploaie, făina. Amesteci energic, lași câteva minute, iei de pe foc și lași la răcit, apoi încorporezi, unul câte unul, ouăle. Răstorni aluatul într-un poș și formezi, direct în tava de aragaz în care ai întins hârtie de copt, choux-urile.
Pentru craquelin, amesteci energic toate ingredientele. Așezi aluatul pe o hârtie de copt, pui peste câteva minute. Îl scoți și formezi discuri micuțe cu o formă rotundă (sau cu gura unui pahar), apoi le așezi peste choux-uri. Le coci, aproximativ 40 de minute, după care le lași la răcit.
Mixezi frișca rece de la frigider cu zahărul vanilat, o pui în poș și umpli chouxu-rile, dar păstrezi din ea și pentru decor.
Le servești decorate cu frișcă și cu căpșuni.