Ciocolată de casă cu migdale şi caju
Unul dintre deserturile copilăriei este ciocolata de casă, preparată de mame şi bunici încă de pe vreme când nu se găsea în comert. Astăzi, acest dulce este tot mai căutat, mai ales că poate fi combinat cu diverse alte ingrediente, precum fructe confiate, alune, nuci sau migdale şi caju, precum în reţeta prezentată mai jos.
Ingrediente pentru ciocolată de casă cu migdale şi caju
- 180 g zahăr
- 120 g unt
- 270 g lapte praf
- 50 g cacao
- 50 g migdale prăjite şi caju
- 100 ml apă
Mod de preparare ciocolată de casă cu migdale şi caju
Primul pas este să amesteci bine laptele praf cu cacaua, într-un bol înalt. Prepară, apoi siropul, punând apa cu zahărul la fiert. După ce dă în clocot se mai lasă încă 5 minute, până când se îngroasă. Se ia de pe foc şi se adaugă untul. Amestecă până când se topeşte complet.
Toarnă siropul cu unt peste laptele praf şi cacao şi amestecă foarte bine până când se obţine o pastă groasă şi netedă. Pune migdalele şi caju mărunţite şi toarnă compoziţia într-o tavă în care ai pus în prealabil o hârtie de copt. Lasă la rece cel puţin patru ore înainte de a tăia ciocolata.
Poftă bună!