Ciupercuţe din bezea

ciupercuta jpeg

Ingrediente: Pentru bezele: 6 albuşuri, 250 g zahăr pudră, zeama de la o lămâie

Pentru cremă: 6 gălbenuşuri, 250 g zahăr pudră, 3 linguri cacao, 1 pachet de unt, 1 esenţă de rom, 100 g bomboane roz pentru decor

Timp de preparare: 40 min Dificultate: mică

Mod de preparare

Baţi albuşurile spumă, adaugi zahărul pudră, zeama de lămâie şi baţi în continuare până se topeşte zahărul. Din jumătate din cantitate aşezi în tavă grămăjoare mai plate. Din cealaltă jumătate, formezi căpăcele rotunjite de dimensiunea discurilor de la bază.

Le coci la foc mic circa 10 minute. Baţi gălbenuşurile cu zahărul pudră, adaugi un tul lăsat la temperatura camerei, esenţa, cacaua şi baţi în continuare. Când bezelele sunt reci, le umpli cu cremă. Ornezi cu bomboane pisate.