Clafoutis cu migdale

Ingrediente: 100 g migdale, 300 g boabe de struguri (fără seminţe), 1 ciorchine strugure roşu, 1 lingură unt, 1 plic zahăr vanilat, 3 ouă, 4 linguri zahăr, 80 ml smântână, 40 g făină, ½ plic praf de copt, 2 linguri fulgi de migdale, unt pentru uns formele, zahăr pudră pentru decor
Mod de preparare: Numar portii: 4 Timp de preparare: 1h 20 min Dificultate: mică
Râşneşti migdalele, speli strugurii şi-i laşi la scurs. Ungi cu unt patru forme ceramice rotunde mici sau o formă mare şi presari în interior zahărul vanilat, o lingură de fulgi de migdale şi boabele de struguri.
Freci zahărul cu untul şi gălbenuşurile. Adaugi migdalele măcinate, smântâna şi făina amestecată cu praful de copt, după care încorporezi uşor albuşurile bătute spumă tare.
Umpli 2/3 din formele de ceramică cu aluat, pui câteva boabe de strugure roşu, presari fulgi de migdale şi coci în cuptorul încins la foc mic 40-45 de minute. Serveşti desertul cald sau rece, presărat cu zahăr pudră.