Clafoutis cu prune
Clafoutis cu prune este o delicatesă pe care trebuie neapărat să o prepari.

Ingrediente
500 g prune fără sâmburi, tăiate jumătăți
100 g zahăr
3 ouă
200 ml lapte
70 g făină albă
100 ml smântână lichidă (30% grăsime)
1 linguriță extract de vanilie
30 g migdale feliate
1 praf de sare
20 g unt, pentru uns forma
zahăr pudră, pentru decor
Mod de preparare
Preîncălzești cuptorul și ungi o formă rotundă de tartă cu unt din belșug.
Așezi jumătățile de prune cu partea tăiată în sus, în strat uniform, pe fundul formei.
Într-un bol, bați ouăle cu zahărul până când compoziția devine deschisă la culoare și ușor spumoasă. Adaugi extractul de vanilie, laptele și smântâna lichidă și amesteci bine. Încorporezi făina cernută și sarea, amestecând până obții un aluat omogen, ca o compoziție de clătite mai groasă.
Torni compoziția peste prunele din tavă, cu grijă să nu le deranjezi prea mult. Presari migdalele feliate deasupra. Coci 35–40 de minute, până când clafoutisul este auriu și crescut, iar mijlocul este ferm. Lași să se răcorească 10–15 minute, apoi pudrezi cu zahăr din belșug.