Clafoutis cu prune

Clafoutis cu prune este o delicatesă pe care trebuie neapărat să o prepari.

clafoutis cu prune jpg

Ingrediente

500 g prune fără sâmburi, tăiate jumătăți

100 g zahăr

3 ouă

200 ml lapte

70 g făină albă

100 ml smântână lichidă (30% grăsime)

1 linguriță extract de vanilie

30 g migdale feliate

1 praf de sare

20 g unt, pentru uns forma

zahăr pudră, pentru decor

Mod de preparare

Preîncălzești cuptorul și ungi o formă rotundă de tartă cu unt din belșug.

Așezi jumătățile de prune cu partea tăiată în sus, în strat uniform, pe fundul formei.

Într-un bol, bați ouăle cu zahărul până când compoziția devine deschisă la culoare și ușor spumoasă. Adaugi extractul de vanilie, laptele și smântâna lichidă și amesteci bine. Încorporezi făina cernută și sarea, amestecând până obții un aluat omogen, ca o compoziție de clătite mai groasă.

Torni compoziția peste prunele din tavă, cu grijă să nu le deranjezi prea mult. Presari migdalele feliate deasupra. Coci 35–40 de minute, până când clafoutisul este auriu și crescut, iar mijlocul este ferm. Lași să se răcorească 10–15 minute, apoi pudrezi cu zahăr din belșug.