Clafoutis cu vișine

clafoutis cu visine jpg

Un desert din bucătăria franceză rapid şi uşor. Poţi folosi ce fructe vrei: vişine, zmeură, mure, coacăze, căpşuni.

Ingrediente

6 linguri făină

5 ouă

6 linguri zahăr + 2 linguri pentru tapetat tava

250 ml lapte

1 pliculeț zahăr vanilat

1 praf sare unt, pentru uns tava

600 g vișine

Mod de preparare

Speli vișinele, le scoți sâmburii și le lași la scurs.

Mixezi ouăle cu zahărul până se topește, adaugi sarea, zahărul vanilat și bați continuu. Încorporezi făina, apoi torni laptele în fir subțire și mixezi până obții un aluat omogen.

Pregătești 4-5 vase de sticlă sau o tavă din porțelan cu diametrul 28-30 cm, le ungi cu unt, le presari cu zahăr și așezi vișine, după gustul tău. Torni aluatul și dai la cuptorul încins, aproximativ 40 de minute. Se pot servi și cu înghețată de vanilie sau cu frișcă.