Clătite americane cu căpșuni
Ştim că timpul tău este preţios şi de ceea îţi propunem un preparat delicios, bun la micul dejun, desert sau gustare: clătite americane cu căpșuni.
Ingrediente
Pentru aluat:
1 cană făină
2 linguri cu unt topit, călduț
300 ml lapte
1 pliculeț zahăr vanilat
50 g zahăr
4 ouă
1 linguriță rasă
praf de copt
1 praf sare
Pentru sosul de căpșuni:
200 g zahăr
500 g căpșuni spălate, fără codițe
2 linguri zeamă de lămâie
1 pliculeț zahăr vanilat
iaurt gras sau mascarpone, după gust
Mod de preparare
Pentru clătite, amesteci făina cu praful de copt, apoi le cerni. Separi albușurile de gălbenușuri. Amesteci, într-un castron încăpător, laptele cu gălbenușurile, cu zahărul și cu zahărul vanilat, apoi adaugi, în ploaie, făina, omogenizezi și încorporezi untul călduț. Mixezi
spumă tare albușurile cu sarea și le adaugi, cu o spatulă, în amestecul cu făină.
Încingi o tigaie antiaderentă și, cu un polonic mic, torni aluat și prăjești clătita pe ambele părți. Procedezi astfel până termini aluatul.
Pentru sos, tai căpșunile, păstrezi din ele și pentru ornat și le pui pe cele tăiate într-o crăticioară, împreună cu zahărul, cu zeama de lămâie și cu zahărul vanilat. Le așezi pe focul mic și le lași aproximativ 15 minute, amestecând constant până se îngroașă ușor. Lași la răcorit.
Așezi pe platoul de servire o clătită, apoi iaurt sau mascarpone, pui sos de căpșuni, pe urmă altă clătită. Procedezi astfel până termini ingredientele. Peste ultima clătită torni restul de sos, așezi din căpăunile păstrate și poți servi.