Clătite americane cu căpșuni

clatite americane cu capsuni jpg

Ştim că timpul tău este preţios şi de ceea îţi propunem un preparat delicios, bun la micul dejun, desert sau gustare: clătite americane cu căpșuni.

Ingrediente

Pentru aluat:

1 cană făină

2 linguri cu unt topit, călduț

300 ml lapte

1 pliculeț zahăr vanilat

50 g zahăr

4 ouă

1 linguriță rasă

praf de copt

1 praf sare

Pentru sosul de căpșuni:

200 g zahăr

500 g căpșuni spălate, fără codițe

2 linguri zeamă de lămâie

1 pliculeț zahăr vanilat

iaurt gras sau mascarpone, după gust

Mod de preparare

Pentru clătite, amesteci făina cu praful de copt, apoi le cerni. Separi albușurile de gălbenușuri. Amesteci, într-un castron încăpător, laptele cu gălbenușurile, cu zahărul și cu zahărul vanilat, apoi adaugi, în ploaie, făina, omogenizezi și încorporezi untul călduț. Mixezi

spumă tare albușurile cu sarea și le adaugi, cu o spatulă, în amestecul cu făină.

Încingi o tigaie antiaderentă și, cu un polonic mic, torni aluat și prăjești clătita pe ambele părți. Procedezi astfel până termini aluatul.

Pentru sos, tai căpșunile, păstrezi din ele și pentru ornat și le pui pe cele tăiate într-o crăticioară, împreună cu zahărul, cu zeama de lămâie și cu zahărul vanilat. Le așezi pe focul mic și le lași aproximativ 15 minute, amestecând constant până se îngroașă ușor. Lași la răcorit.

Așezi pe platoul de servire o clătită, apoi iaurt sau mascarpone, pui sos de căpșuni, pe urmă altă clătită. Procedezi astfel până termini ingredientele. Peste ultima clătită torni restul de sos, așezi din căpăunile păstrate și poți servi.