Clătite cu frişcă

Ingrediente: Pentru aluat: 4 ouă, 150 ml lapte, 4 linguri făină, 1 lingură zahăr vanilat, 2 linguri zahăr, 1 linguriţă coajă rasă de lămâie, 1 praf de sare
Pentru umplutură: 150 g cremă de brânză, 2 pliculeţe zahăr vanilat, 150 ml frişcă lichidă, 2 linguri zahăr, 100 g boabe de struguri albi, 300 g piersici din compot
Pentru decor: 1 lingură ciocolată rasă, 50 g fulgi de migdale
Mod de preparare:Numar portii: 4 Timp de preparare: 50 min Dificultate: mică
Amesteci gălbenuşurile cu laptele, zahărul vanilat, un praf de sare, făina şi coaja de lămâie. Baţi spumă albuşurile cu zahărul şi le amesteci cu amestecul de gălbenuşuri.
Încingi o tigaie mai mare, o ungi cu puţin ulei şi coci patru clătite mai groase. Amesteci crema de brânză cu zahărul, zahărul vanilat şi frişca bătută.
Speli boabele de struguri, le tai în două, iar piersicile din compot le tai felii sau cubuleţe. Amesteci fructele cu crema de brânză şi umpli clătitele. Le presari cu fulgi de migdale şi de ciocolată.