Clătite cu frișcă și piersici

clatite cu frisca si piersici jpg

Vrei un desert uşor de făcut? Atunci încearcă această reţetă de clătite cu frișcă și piersici.

Pentru clătite

1 cană făină

2 linguri zahăr

1/4 linguriță

sare

375 ml lapte

3 ouă

2 linguri unt nesărat, topit

Pentru umplutura de piersici

3 piersici coapte, descojite, fără sâmburi și tăiate în felii

2 linguri zahăr

Pentru cremă

1 cană smântână pentru frișcă

2 linguri zahăr pudră

1/2 linguriță de extract de vanilie

Mod de preparare

Pentru aluatul de clătite, amesteci făina cu zahărul și cu sarea, iar separat bați ouăle cu laptele și cu untul topit. Torni ingredientele umede peste cele uscate treptat, amestecând până obții un aluat omogen pe care îl dai la frigider.

Între timp, pregătești umplutura de piersici: amesteci ușor, într-un bol, piersicile feliate și zahărul până când piersicile sunt acoperite uniform de zahăr.

Pentru cremă, bați smântâna rece cu zahărul pudră și cu extractul de vanilie până ce formează vârfuri moi. Lași deoparte în frigider. Încălzești o tigaie antiaderentă la foc mediu, o ungi, ușor, cu unt sau cu ulei, torni câte un polonic din aluat și coci clătita 1-2 minute pe fiecare parte. Repeți procesul până când termini aluatul.

Pentru asamblare, așezi clătita pe o farfurie, pui câte o lingură de frișcă în centru, felii de piersici și rulezi. Repeți și cu celelalte clătite. Decorezi cu frunze de mentă și cu felii de piersici.