Clătite cu piersici și frișcă
Un desert clasic reinterpretat, ideal pentru zilele calde de vară.

Ingrediente
Pentru umplutură
5 piersici tari
5 linguri zahăr
1 baton de scorțișoară
coaja și zeama de la 1 lămâie
200 ml smântână dulce pentru frișcă, de la frigider
Pentru clătite
200 g făină
2 ouă
100 ml apă minerală
150 ml lapte
1 lingură zahăr
25 g unt
1 praf de sare
zahăr pudră, pentru decor
Mod de preparare
Pentru aluat, amesteci făina cu ouăle bătute, cu zahărul, cu sarea, cu apa minerală și omogenizezi. Torni laptele și untul topit, în fir subțire și continui să amesteci. Omogenizezi aluatul și îl lași 10-15 minute deoparte. Coci clătitele într-o tigaie antiaderentă, unsă cu puțin unt și le lași la răcorit.
Speli piersicile, le tai în două, le scoți sâmburii și le feliezi. Așezi pe fundul unei cratițe mai adânci coaja de lămâie, pui deasupra piersicile, batonul de scorțișoară, presari zahărul, torni puțină apă călduță și zeama de lămâie. Fierbi aproximativ 12 minute și scoți batonul de scorțișoară. Le mai ții puțin pe foc să se lege ușor siropul, apoi le lași la răcit.
Bați frișca rece. Păstrezi câ teva felii de piersici pentru ornat, iar restul le tai cubulețe. Umpli clătitele cu piersici și cu frișcă, le rulezi și le servești presărate cu zahăr pudră și cu feliuțe de piersici.