Colțunași cu vișine
Colțunașii cu vișine sunt un desert tradițional delicios, un răsfăț simplu și de efect.

Ingrediente
Pentru umplutură
250 g vișine
1 lingură zahăr
1 lingură făină
Pentru aluat
200 g făină
2 ouă
2 linguri ulei
1 praf de sare
smântână, pentru servit
100 g vișine, pentru servit
Mod de preparare
Speli vișinele, le scoți sâmburii și le lași la scurs, apoi le dai cu zahăr și cu făină.
Pentru aluat, pui făina cernută într-un bol și adaugi restul ingredientelor. Frămânți aluatul până devine elastic și îl lași deoparte, la odihnit.
Presari făină pe masa de lucru și întinzi aluatul, apoi îl tai pătrățele, așezi vișine, una sau două, pe fiecare pătrat, apoi îl rulezi sub formă de dreptunghi și îl apeși cu dinții unei furculițe ca să se lipească.
Așezi un vas cu apă pe foc, iar când începe să clocotească, adaugi o parte din colțunași. Trebuie să-i fierbi pe rând ca să nu se lipească între ei. Îi scoți cu o paletă când se ridică la suprafață.
Îi servești cu smântână și cu câteva vișine.