Cookies cu nuci şi miere, desert delicios de post

Ai poftă de un dulce care poate fi consumat inclusiv în perioada Postului? Aceste mici gustări, perfecte pentru a fi servite la cafea, se prepară rapid şi nu ai nevoie de foarte multe ingrediente. Ce zici, încerci această reţetă de cookies cu nuci şi miere?
Ingrediente
- 1 cană de fulgi de ovăz (150 g)
- 1 cană de nuci tocate (150 g)
- 2 linguri de miere (50 g)
- 1 cană de făină de grâu (120 g)
- unt (200 g)
- 2 linguriţe de praf de copt (10 g)
- 2 linguriţe de scorţişoară pudră (10 g)
- 1 1/2 linguriţe de sare (7,5 g)
- 1/2 cană de zahăr (100 g)
- stafide sau merişoare uscate (opţional)
Mod de preparare
Amestecaţi toate ingredientele până obţineţi un aluat tare şi formaţi-l într-o bilă. Apoi, înfăşuraţi-l în folie de plastic şi răciţi-l în frigider timp de o oră. Scoateţi-l din frigider şi împărţiţi aluatul în bile mici egale. Apăsaţi-le în jos până au formă de cookies. Puneţi-le într-o tavă acoperită cu hârtie pergament. Băgaţi la cuptor, la 200C, timp de 20 de minute. Lăsaţi să se răcească şi serviţi la cafea sau ca atare.
Poftă bună!